Evdə təmir işləri gedirdi. Dörd gün idi ki, ustalar səhərdən axşama kimi divarları vurur, suvaq çəkirdilər. Toz-duman içində qalmışdıq. Həyat yoldaşım işdə idi, uşaqlar da məktəbdə. Mən isə evdən işləyən dizayner kimi bu səs-küyün içində heç nə edə bilmirdim. Müştərilərə vaxtı uzatdığımı bildirdim, özüm də mətbəxdə stolun arxasında oturub telefonumu vərəqləyirdim.
Ustaların başçısı Nizami dedi: “Qardaş, bu gün işimiz çoxdu, axşama kimi səs gedəcək”. Mən də “nə isə” deyib çıxdım mətbəxdən. Qonaq otağında çarpayının üstünə uzandım. Qulaqlıq taxıb musiqi qoydum. Səs bir az kəsildi. Sonra telefonumu açdım. Nə edəcəyimi bilmirdim. Bütün sosial şəbəkələrə baxmışdım, xəbər saytları təzələnmişdi, heç nə qalmamışdı.
Həmin vaxt iş yoldaşım Aygün mesaj göndərdi. Yazmışdı: “Nə var, nə yox?”. Mən də təmirin bəlasını yazdım. Aygün gülən ifadə qoyub dedi: “Mən də həftə sonu belə idim, onda bir sayt tapdım, vaxt keçdi”. Adını yazdı. Mən maraqlandım. Brauzeri açıb axtardım. Sayt çıxdı. İnterfeysi təmiz idi, başa düşmək asan idi.
Qeydiyyatdan keçdim. Ad, nömrə, bir neçə klik. Sonra gördüm ki, orada oyunların bölməsi var idi.
mostbet online games adı altında çoxlu seçim var idi. Slotlar, stol oyunları, kartlar. Mən ən sadəsinə baxmaq istədim. Slot maşınlarında qədim Misir mövzusunda bir oyun seçdim. Qaydası sadə idi: fırlat, simvollar düşsün.
İlk dəfə 5 manat qoydum. Fırlatdım. Heç nə düşmədi. Güldüm. İkinci dəfə fırlatdım. Yenə dəymədi. Üçüncü dəfə. Ekranda bir az qazanc gəldi, 5 manat 7 manat oldu. Dördüncü dəfə fırlatdım. Birdən ekranda işıqlar yanıb-söndü, səs-küy qopdu. Baxdım, qazanc 120 manat idi. Yerimdən qalxdım oturdum. İnanmadım.
Ustalar qonaq otağında divarı vururdular, səs dünyanı bürümüşdü. Amma mən o səsi eşitmirdim. Gözlərim telefonda idi. Yenidən yoxladım. Həqiqətən də 120 manat qazanmışdım. Aygünə mesaj yazdım: “Nə dedin sən? Mən qazandım”. Aygün zəng vurdu, güldü, dedi: “Gördün? Vaxt keçir”. Mən də güldüm.
Həmin gün ustalar işlərini bitirəndə mən artıq mostbet online games bölməsində bir neçə oyun sınamışdım. Hər oyun fərqli idi. Birində qazandım, birində uduzdum. Amma ən vacibi odur ki, səs-küyün içində özümə bir sakit künc tapmışdım. Axşam həyat yoldaşım gəldi, dedim: “Bilirsən bu gün nə etdim?”. O, toz-duman içində məni görəndə güldü. Dedim: “Yox, başqa”. Danışdım. Əvvəlcə bir az qaşlarını çatdı, sonra mən qazancı göstərəndə təəccübləndi.
Dedi: “Bəs sən indi bununla məşğul olacaqsan?”. Mən dedim: “Yox, sadəcə təmir bitənə kimi”. Güldük. Həqiqətən də təmir bitəndən sonra mən həftədə bir-iki dəfə, axşamlar işdən sonra mostbet online games açıb bir az oynayıram. Mənim üçün bu, işdən sonra beynimi boşaltmaq üsuludur. Oturub televizora baxmaqdan daha maraqlıdır.
Bir gün Nizami usta təmiri yoxlamağa gələndə gördü ki, telefonuma baxıram. Dedi: “Nə oynayırsan?”. Mən də danışdım. Dedi ki, onun da tanışları var oynayan. “Amma əsas odur ki, özünü itirməyəsən” dedi. Mən də razılaşdım. Dörd günlük təmir mənə təkcə təzə divarlar gətirmədi. Bir də öyrətdi ki, səs-küyün içində belə özünə vaxt ayırmağın yolunu tapmaq olar.
İndi həmin otaqda oturub işləyirəm. Divarlar təzədir, rəngi dəyişib. Mən də həmin günkü qazancın bir hissəsi ilə özümə yeni iş masası aldım. Həyat yoldaşım gülür deyir: “Təmirə pul verəcəyin yerdə öz masanı aldın”. Mən də deyirəm: “O pul onsuz da təsadüfən gəldi”. Amma bilirəm ki, o təsadüf mənim üçün başqa bir şeyin başlanğıcı oldu. İndi həftədə bir dəfə, sakit bir axşam, stolumun arxasında oturub mostbet online games açıram. Qazansam da, uduzsam da, o günkü təmirin səs-küyünü xatırlayıb gülümsəyirəm. Həyat bəzən ən gözlənilməz anda ən gözlənilməz şeyləri gətirir. Mənə də təmir gətirdi.