Həmin gün işdə çox yorulmuşdum. Saat 20:00-da ofisdən çıxdım, birbaşa evə getdim. Yolda heç nə almadan, heç kimlə danışmadan. Evə çatanda paltarımı çıxarıb divana uzandım. Bir saat eləcə uzandım, heç nə düşünmədən. Sonra qalxıb soyuducuya baxdım, bir şey yedim, yenə uzandım. 33 yaşım var idi, təxminən 8 ildir ki, eyni şirkətdə işləyirdim. Proqramçı idim, maaşım yaxşı idi, amma işim çox stressli idi. Bəzən gecə yarısına qədər işləyirdim, həftəsonları da işləyirdim. Sosial həyatım sıfır idi.
Telefonu götürüb internetə baxdım. Xəbərləri oxudum, sosial şəbəkələrə baxdım. Dostlarımın şəkilləri, restoranlarda çəkdirdikləri fotolar, tətillər, ailə xoşbəxtlikləri. Mənim isə heç nəyim yox idi. Birdən bir reklam gördüm. mostbet download. Reklamda deyilirdi ki, proqramı yüklə, oyna, qazan. Düşündüm, nə olar, bir yükləyim, baxım. Linkə tıkladım, proqramı yüklədim, qurdum.
Qeydiyyatdan keçdim. Adımı, soyadımı yazdım, e-poçtumu təsdiqlədim. Profil hazır idi. 20 manat yüklədim hesaba. Oyunları gəzməyə başladım. Slot maşınları, ruletka, blackjack, poker, mərclər. Nə seçəcəyimi bilmirdim. Bir az gəzdim, qaydaları oxudum. Blackjack oyunu diqqətimi çəkdi. Qaydalar nisbətən sadə idi: 21 xal toplamaq, dileri keçmək. Pulsuz oynamaq imkanı var idi, bir neçə dəfə pulsuz oynadım, qaydaları öyrəndim. Sonra real mərclərə başladım.
İlk mərclərim kiçik idi, 1 manat, 2 manat. Uddum da, uduzdum da. 20 manat 25 manat oldu, sonra 18 manat, sonra 30 manat. Bir saat oynadıqdan sonra balans 40 manat idi. Dayandım. Çıxarış etdim, pulu karta köçürdüm. 20 manat qazanc. Az pul idi, amma xoş idi. Yatağa getdim, yuxum gəldi.
Səhər işə getdim, gün keçdi. Axşam evə qayıdan kimi telefonu götürdüm,
mostbet download etdiyim proqramı açdım. 30 manat yüklədim. Blackjack oynamağa davam etdim. Daha diqqətli idim, daha təcrübəli. Dilerin kartlarına görə qərar verirdim, riski hesablayırdım. İki saat oynadım. Balans 80 manat oldu. Dayandım. 50 manat qazanc.
Öz-özümə düşündüm: "Bu maraqlıdır. Həm əylənirəm, həm də qazanıram". Amma ehtiyatlı olmaq lazım idi. Özümə qayda qoydum: həftədə üç dəfədən çox oynamayacam, hər dəfə 50 manatdan çox yükləməyəcəm, uduzsam dayanacam, udsam da müəyyən həddə çatanda dayanacam.
Aylar keçdi. Mən qaydalara əməl etdim. Heç vaxt limitimi aşmadım, heç vaxt itirdiklərimin dalınca getmədim. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma ümumi balansda qazancda idim. Kiçik məbləğlər idi, amma xoş idi. Ən böyük uduşum 1800 manat oldu. O gecəni heç vaxt unutmaram.
Həmin gün işdə çox çətin gün idi. Rəhbər yeni layihə vermişdi, çox iş var idi, gecəyə qədər işlədim. Evə gələndə saat 23:00 idi, çox yorğun idim. Yemək yedim, duş aldım, sonra telefonu götürdüm. mostbet download proqramını açdım. Blackjack oynamağa başladım. Fikrim dağılsın deyə.
Üç saat oynadım. Nə vaxtsa baxdım ki, balansda 1850 manat var. 50 manat yükləmişdim, 1800 manat qazanc. İnanmadım. Hesabı yoxladım, yenə eyni. Çıxarış etdim. Üç gün gözlədim. Pul gəldi.
Bu pulla nə etdim? Borcların bir qismini ödədim. Özümə yeni kompüter aldım, işim üçün lazım idi. Bir də yeni gödəkçə aldım, qış idi. Valideynlərimə 500 manat göndərdim. Onlar çox sevindi, mən də sevindim. Qalanını banka qoydum.
Bu hadisədən sonra düşündüm ki, qumar oyunları pis şey deyil, əgər nəzarət etməyi bacarsan. Əsas odur ki, acgözlük etməyəsən, limit qoyasan, nə vaxt dayanmağı biləsən. Mən bunu öyrənmişəm. Və bu bilik mənə həyatın başqa sahələrində də kömək edir.
İndi iki ildir ki, oynayıram. Hələ də qaydalara əməl edirəm. Həftədə bir-iki dəfə, limitimi aşmadan. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma ümumi balansda qazancdayam. Bu, mənim üçün əyləncədir, işdən sonra dincəlmək üçün bir vasitədir. Əsas odur ki, nəzarət əldən getməsin.
Dostlarımdan biri mənə dedi: "Sən şanslısan, həmişə udursan". Cavab verdim: "Mən uduzmağı da bacarıram". O güldü, mən də güldüm. Amma səmimi deyirdim. Uduzmağı bacarmaq da vacibdir. Nə vaxt dayanacağını bilmək, itirdiyinin dalınca getməmək. Mən bunu öyrənmişəm.
O axşamı xatırlayıram. İşdən yorğun gəlmişdim, divana uzanmışdım, telefona baxırdım. Bir reklam gördüm, bir proqram yüklədim. Heç bir gözləntim yox idi. Sadəcə maraq. Və bu maraq mənə yeni bir təcrübə qazandırdı. İndi mən daha sakitəm, daha inamlıyam. Həyatda hər şey ola bilər, əsas odur ki, hazır olasan.