İşdən çıxandan sonra avtobus gözləyirdim. Avtobus gecikmişdi. Hava soyuq idi. Əllərimi cibimə qoyub isinməyə çalışırdım. Telefonumu çıxartdım, sosial şəbəkələrə baxdım. Heç nə maraqlı deyildi. Birdən bir dostumun statusunu gördüm: "Kim darıxır, mostbet mobil versiyasını yükləsin, vaxt keçsin". Güldüm. Düşündüm, bu gün hər kəs mənə bir şey tövsiyə edir. Amma avtobus hələ gəlməmişdi, vaxtım var idi.
Dostumun dediyi kimi,
mostbet mobil axtardım. Sayt açıldı. Mobil versiya çox yüngül idi. Qeydiyyatdan keçdim. Bir dəqiqə çəkmədi. Xoş gəldin bonusu olaraq 10 dollar pulsuz verdilər. Gözlərimə inanmadım. Avtobus dayanacağında dayanmışam, telefonumun ekranında 10 dollar pulsuz pul. Bu, realdı?
Oynamağa başladım. Slot seçdim. Fırlatma düyməsinə basdım. Birinci fırlatma – 2 dollar. İkinci – heç nə. Üçüncü – 5 dollar. Mostbet mobil o qədər sürətli işləyirdi ki, avtobusun gecikməsinin fərqində deyildim. 10 dollar 25 dollar oldu. 25 dollar 40 dollar. 40 dollar 60 dollar.
Avtobus gəldi. Mindim içəri. Oturdum. Başımı qaldırıb baxdım – ətrafdakı hər kəs ya yatırdı, ya da telefonuna baxırdı. Heç kim bilmirdi ki, mən bu anda 60 dollar qazanmışam. Gülümsədim. Davam etdim. Avtobusda sürüşən şəhər mənzərələrinə baxa-baxa oynayırdım. Balansım 60 dollar 90 dollar oldu. 90 dollar 120 dollar. Nəfəsim kəsildi.
Birdən dayanacağıma çatdım. Düşdüm. Evə getdim. Həyat yoldaşım hələ işdə idi. Evdə tək idim. Mostbet mobil yenə açdım. Bu dəfə daha böyük mərc etmək istədim. 50 dolları ruletə qoydum – qırmızı. Fırlandı. Qırmızı düşdü. 100 dollar qazandım. Balans 220 dollar.
Saat gecə 10-du. Həyat yoldaşım gəlmişdi, yemək hazırlayırdı mətbəxdə. Mən isə qonaq otağında oynayırdım. O, mənə "nə edirsən?" deyə soruşdu. Mən "işlə məşğulam" dedim. Yalan deyildi. Çünki bu, mənim üçün iş idi – şansımı sınamaq, qazanmaq, qaydaları öyrənmək.
Gecə 12-də balansım 340 dollar idi. Yata bilmirdim. Həyat yoldaşım yatmışdı. Mən qaranlıq otaqda, telefonun işığında oynayırdım. Mostbet mobil mənə o qədər rahat idi ki, heç kompüterə ehtiyac hiss etmirdim. Bir barmağımla hər şeyi edə bilirdim. Qoy, götür, çıxart – hamısı əlimin altında.
Saat 2-də böyük mərc etdim. 100 dolları bir nömrəyə qoydum. Rulet fırlandı. Baraban döndü. Top fırlandı. Düşdü. Nömrə 17 idi. Mənim nömrəm 23. İtirdim. 100 dollar getdi. Balans 240 dollar. Ürəyim sıxıldı. Amma dayanmadım. Kiçik mərclərlə geri qaytarmağa başladım. Bir saatdan sonra balans yenə 340 dollar oldu. Yorğun idim. Dayanmalı idim. Dayandım.
Səhər oyananda ilk iş mostbet mobil açmaq oldu. Düşündüm ki, bəlkə şans davam edər. Amma birdən özümə dedim: "Dayan. Artıq qazandığın kifayətdir". 340 dolları çıxartdım.
Həmin pulla nə etdim? 100 dolları ilə həyat yoldaşıma gözəl bir paltar aldım. 100 dolları ilə uşaqlara oyuncaq. 100 dolları banka qoydum. 40 dolları ilə özümə yeni bir powerbank aldım (ki, mostbet mobil oynayanda telefonum bitsin deyə). Həyat yoldaşım paltarı görəndə çox sevindi. Mənə sarıldı. Dedi: "Sən çox yaxşı adamsan". Mən gülümsədim. O bilmirdi ki, bu paltarın pulu bir avtobus dayanacağında, pulsuz bonusla başlamışdı.
İndi hərdən mostbet mobil oynayıram. Amma heç vaxt gecə yarısı oynamıram. Çünki o gecə anladım ki, yorğunken düzgün qərar vermək çətindir. Mənim üçün ən böyük dərs o oldu ki, nə vaxt dayanacağını bilmək qazanmaqdan daha vacibdir. Mən bildim. Dayandım. Və qazancımı itirmədim.
Avtobus dayanacağını hər dəfə keçəndə həmin gecəni xatırlayıram. Soyuq hava, gecikən avtobus, ekranda işıqlanan rəqəmlər. Və sonra – qələbə. Kiçik bir qələbə. Amma mənim üçün böyük. Çünki o qələbə mənə özümə inam verdi. Mənə göstərdi ki, həyatda hər an şans ola bilər. Sadəcə onu görmək lazımdır. Mən gördüm. Mobil versiyanı yüklədim. Oynadım. Qazandım. Və dayandım. Sən də bacararsan. Sadəcə unutma – mobil olsa da, məsuliyyət böyükdür. Mən daşıdım. Sən də daşıya bilərsən. Mostbet mobil mənim yoldaşım oldu. Bəlkə sənin də olar. Amma qaydaları sən yazırsan. Unutma.